De clickerbadges zijn een manier om je vooruitgang te meten. Er zijn clickerskilled, clickerminded en clickercoach-badges. Hier vind je meer algemene info over het halen van de clickerbadges.
Op dit moment kan je de ClickerSkilled-badges 1 tem 7 halen.

Hieronder vind je een overzicht van de clickerskilled-badges.
Clickerskilled begint met een aantal ‘verplichte’ basisoefeningen, maar daarna ga je gewoon je eigen weg. Clickerskilled-badges verdienen gaat in het begin snel, maar de moeilijkheidsgraad wordt een pak hoger naarmate je de 10 nadert.
Het moment van het halen van deze clickerskilled-badges bepaal je zelf. Uiteraard ben je al veel vroeger bezig met de verschillende criteria. De badges zijn alleen een meetpunt: de dag waarop jij en je paard er helemaal stààn.

Elke assessment kost 40 euro, en bij latere assessments 60 euro.
Wat zit er in die fee? 21% BTW + 2 lesgevers die een paar keer naar je filmpje kijken en eventuele opmerkingen en/of tips formuleren (nu zijn ze nog kort, bij de latere badges worden de filmpjes lang) + de badge wordt geactiveerd op je kennisbankprofiel en het forum + je individuele certificaat wordt aangemaakt en gemaild + rozet wordt per post naar je toegezonden.

N.b. Heb je de badge niet behaald? Dan moet je opnieuw een assessment aanvragen en opnieuw betalen. Er wordt dan namelijk weer een volledige nieuwe beoordeling gedaan.
N.b. ClickerSkilled 1 is een aanmoedigingsbadge. Omdat deze gratis wordt uitgereikt, ontvang je hiervoor geen rozet (wel een certificaat per mail). Wil je toch graag een rozet? Deze kun je voor 5,- bijbestellen. Mail hiervoor naar hallo@clickeracademie.be.

Clickerskilled

Clickerskilled 1 is een aanmoedigingsbadge. Je hoeft dus nog helemaal niks te kunnen, maar we willen alvast je interesse toejuichen. Daarom krijg je je eerste Clickerskilled zodra je een praktijkles neemt of een clinic volgt bij één van onze clickercoaches.
N.b. Omdat dit een aanmoedigingsbadge is, ontvang je voor CS1 geen rozet. Deze kun je voor 5 euro bijbestellen op hallo@clickeracademie.be.

Yey! Je bent vertrokken op het grootste avontuur uit je paardenmensenleven. Clickerskilled 2 krijg je als je de allerbasicste basisbasic kan laten zien: dat je paard je hand of een target aanraakt, dat je op tijd bridget, en dat je paard al redelijk ontspannen de beloning aanneemt.
- Hier schrijf je je in voor ClickerSkilled 2-assessment
- Hier vind je gedetailleerde info en het ClickerSkilled 2-assessmentformulier.

Kan je paard je ook volgen, naast je staan wachten zonder hoteldebotel te worden, en naar een mat gaan en daar (eventjes) blijven staan? Voor clickerskilled 3 kijken we vooral naar de ontspanning van je paard.
Je krijgt je clickerskilled 3 aan het einde van de instapcursus.
- Hier schrijf je je in voor ClickerSkilled 3-assessment
- Hier vind je gedetailleerde info en het ClickerSkilled 3-assessmentformulier.

Bij clickerskilled 4 willen we je graag de voorbije basics zien doen met nog meer kwaliteit van de oefeningen. Ook start je hier een oefening naar keuze (met een doel op lange termijn).

- Hier schrijf je je in voor ClickerSkilled 4-assessment
- Hier vind je gedetailleerde info en het ClickerSkilled 4-assessmentformulier

Clickerskilled 5 gaat over afwerking. We willen graag perfect uitgewerkte oefeningen zien, en ook een voorbeeld van de twee uitersten van één zelfde gedrag, bvb 'blijf' tegenover 'kom', of 'op' tegenover 'af'. Het paard kan steeds meer de dingen zélf, zonder dat je met hem meeloopt.

- Hier schrijf je je in voor ClickerSkilled 5-assessment
- Hier vind je gedetailleerde info en het ClickerSkilled 5-assessmentformulier

Voor clickerskilled 6 laat je ons verschillende oefeningen zien met elk een andere soort cue:
- toon een tactiele cue
- toon een stemcue
- toon een gebarencue
- toon een objectcue
We willen in je vrije oefening ook bijkomende criteria beginnen zien zoals duur, afwerking, precisie, tempo, en/of een andere mentale of fysieke prestatiedrempel.
Oh, en een drafje, in je tweede vrije oefening!

- Hier schrijf je je in voor ClickerSkilled 6-assessment
- Hier vind je gedetailleerde info en het ClickerSkilled 6-assessmentformulier

Clickerskilled 7 gaat over mentale training. Laat ons zien hoe je een paard hebt geholpen met een oefening waar dat paard het in het begin moeilijk mee had (trailerladen misschien, of angst voor de bekapper, of onder het zadel over de autowegbrug). Daar hoort ook het gebruik van een startknop bij.

Je laat je afgewerkte vrije oefeningen zien in een reeks met oefeningen, waarbij je dus pas op het einde van de 4 oefeningen clickt en beloont. Je laat ons ook een derde vrije oefening zien.

- Hier schrijf je je in voor ClickerSkilled 7-assessment
- Hier vind je gedetailleerde info en het ClickerSkilled 7-assessmentformulier

Om clickerskilled 8 te verdienen laat je ons een ketting zien van 5 perfect afgewerkte oefeningen. Alle criteria komen hier bij elkaar, je stimuluscontrole is perfect en toch amuseert je paard zich 100%.

User interface-oefening 1: laat ons een oefening zien met een stopknop.
User interface-oefening 2: je paard kiest via object- of symbooldiscriminatie tussen twee mogelijke gevolgen.
Hier ben je na het eerste jaar.

De weg naar clickerskilled 9 is die van de biomechanica. Je laat ons 4 oefeningen zien waar je paard niet alleen blijer, maar ook zichtbaar fysiek beter is van geworden, ofwel op de grond of in het zadel. Begin hier dus al voor te plannen (en te filmen!) in je eerste jaar, bij clickerskilled 5.
We willen nu ook graag modifier cues zien.

Clickerskilled 10 is 10 minuten wow-factor showtime!
Laat je 'boss oefening' zien, bvb een demoroutine zodat we wereldwijd met jouw skills kunnen uitpakken en zodat je zo met ons mee zou kunnen naar Horse Event.


Hier ben je na je tweede jaar.