De clickerbadges zijn een manier om je vooruitgang te meten. Er zijn clickerskilled, clickerminded en clickercoach-badges. Hier vind je meer algemene info over het halen van de clickerbadges.
Let wel: je kan de clickerbadges nog niet afleggen. Hou deze pagina in het oog voor meer info over de startdatum.

Hieronder vind je een overzicht van de clickerskilled-badges. Meer gedetailleerde info over wat je precies moet laten zien vind je hier binnenkort.
Clickerskilled begint met een aantal ‘verplichte’ basisoefeningen, maar daarna ga je gewoon je eigen weg. Clickerskilled-badges verdienen gaat in het begin snel, maar de moeilijkheidsgraad wordt een pak hoger naarmate je de 10 nadert.
Het moment van het halen van deze clickerskilled-badges bepaal je zelf. Uiteraard ben je al veel vroeger bezig met de verschillende criteria. De badges zijn alleen een meetpunt: de dag waarop jij en je paard er helemaal stààn.

Clickerskilled

Clickerskilled 1 is een aanmoedigingsbadge. Je hoeft dus nog helemaal niks te kunnen, maar we willen alvast je interesse toejuichen. Daarom krijg je je eerste Clickerskilled zodra je een praktijkles neemt of een clinic volgt bij één van onze clickercoaches.

Yey! Je bent vertrokken op het grootste avontuur uit je paardenmensenleven. Clickerskilled 2 krijg je als je de allerbasicste basisbasic kan laten zien: dat je paard je hand of een target aanraakt, dat je op tijd bridget, en dat je paard al redelijk ontspannen de beloning aanneemt.

Kan je paard je ook volgen, naast je staan wachten zonder hoteldebotel te worden, en naar een mat gaan en daar (eventjes) blijven staan? Voor clickerskilled 3 kijken we vooral naar de ontspanning van je paard.
Je krijgt je clickerskilled 3 aan het einde van de instapcursus.

Bij clickerskilled 4 willen we je ook graag de voorbije basics zien doen met een tweede paard. Met je eerste paard hoort een halster aandoen en voeten geven er nu ook bij.
Heb je een paard waar deze oefeningen echt moeilijk voor zijn? Dan mag het (nu nog wel) ook met een ander paard.

Clickerskilled 5 gaat over cues. We willen graag twee goede voorbeelden van stimuluscontrole zien, en ook een voorbeeld van de twee uitersten van één zelfde gedrag, bvb 'blijf' tegenover 'kom', of 'op' tegenover 'af'.

Voor clickerskilled 6 laat je ons verschillende oefeningen zien met elk een andere soort cue:
- toon een tactiele cue
- toon een stemcue
- toon een gebarencue
- toon een objectcue
- gebruik één van deze cues op 2 verschillende manieren (met dus een verschillende respons als resultaat) in een contextafhankelijke setup)
We willen ook bijkomende criteria beginnen zien zoals duur, afwerking of een mentale of fysieke prestatiedrempel.

Clickerskilled 7 gaat over mentale training. Laat ons zien hoe je een paard hebt geholpen met een oefening waar dat paard het in het begin moeilijk mee had (trailerladen misschien, of angst voor de bekapper, of onder het zadel over de autowegbrug).

Om clickerskilled 8 te verdienen laat je ons een ketting zien van 5 perfect afgewerkte oefeningen. Alle criteria komen hier bij elkaar, je stimuluscontrole is perfect en toch amuseert je paard zich 100%.
Hier ben je na het eerste jaar.

De weg naar clickerskilled 9 is die van de biomechanica. Je laat ons 3 oefeningen zien waar je paard niet alleen blijer, maar ook zichtbaar fysiek beter is van geworden, ofwel op de grond of in het zadel. Begin hier dus al voor te plannen (en te filmen!) in je eerste jaar, bij clickerskilled 5.

Clickerskilled 10 is 10 minuten showtime!
1 oefening doe je met 3 paarden apart. 1 oefening doe je met 2 paarden tegelijk. Laat je 'boss oefening' zien, bvb een demoroutine zodat je zo met ons mee kan naar Horse Event.

Ook je stagerapport (afhankelijk van je gekozen specialisatie) is onderdeel van clickerskilled 10.
Hier ben je na je tweede jaar.