Ben jij ook een watje?

Watje met wortels. Softie met snoepjes. Certified treat dispenser. Draag jij deze labels als ware geuzennamen? Word je blij van leertheorie, de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken, jezelf eindeloos verder ontwikkelen en zoeken naar een steeds zachtere, meer ethische, vriendelijkere manier van werken? En zou je dat liefst met een groep gelijkgestemden doen, in plaats van op je eigen eilandje?

knuffelkamp1

Welkom bij de club! Wij, het team achter deze opleiding, begrijpen je. We weten hoe het is om de enige te zijn die met een voertasje rondloopt op een sportstal. We weten hoe het voelt om in je eentje in je eigen weiland te staan, en te wanhopen dat alles makkelijker was toen je nog gewoon er eens een zweep bij kon pakken. En we weten hoe anders het is als je samenwerkt, leert van anderen, en jezelf en je paard goede begeleiding gunt.

Zoek jij een paardvriendelijk lessenpakket dat
– gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten
– deze wetenschap combineert met hart en gevoel
– opgezet is vanuit passie om de paardenwereld beter te maken
– van jou de trainer maakt waar je paard van droomt
– je begeleidt naar het starten of verder ontwikkelen van je eigen bedrijf?

Wees dan van harte welkom aan de ClickerAcademie!

Over de ClickerAcademie

Zoek niet verder, want eindelijk is hij er: een compleet, professioneel lessenpakket dat écht paardvriendelijk is. De clickercommunity is duidelijk op zoek naar een mogelijkheid om meer te kunnen leren. Tot nu toe was je daarvoor afhankelijk van korte cursussen, of genoodzaakt een opleiding te volgen die grotendeels op R- is gericht en dit zelf om te buigen. Uiteraard ook heel leerzaam, maar je bent wel zelf het wiel opnieuw aan het uitvinden. Wij vonden dat het tijd was voor de volgende stap in paardenland, en van daaruit is de ClickerAcademie geboren.

Met dit cursusaanbod willen we tegemoet komen aan de vraag vanuit de community: opleidingen waar je met gelijkgestemden, in een veilige, paardvriendelijke omgeving jezelf kan ontwikkelen tot een goed opgeleid clickerwatje. En dus heeft de ClickerAcademie een fantastisch programma opgesteld met uitgebreide aandacht voor leertheorie, motivatieleer, ethologie, en natuurlijk heel veel praktijkvaardigheden, van rookiewatje tot diehardwatje.
De cursussen (zowel de online modules als de praktijkdagen) worden verzorgd door een divers team: ieder van ons (de “bosswatjes”) heeft haar eigen expertise, en waar nodig vliegen we gastinstructeurs in. En we gaan proberen daarbij zo compleet mogelijk te zijn! Het aanbod van de ClickerAcademie zal dus blijven groeien.
Vanaf de eerste beginnerscursus til je je eigen trainingsskills naar een hoger niveau en werk je eraan om de trainer te worden waar jouw paard van droomt.

Wat deze cursussen anders maakt dan andere, is dat ze zijn opgebouwd rondom het werken met positieve bekrachtiging. Waar dit in andere opleidingen vaak maar een klein aandeel is, is R+ hier de basiswerkwijze. Hierdoor kun je eindelijk bijleren zónder je visie op paardenwelzijn geweld te hoeven aandoen! Bij ons hoef je niet met zwepen of sticks te zwaaien, aan halsters te trekken, of paarden rond te jagen. Sterker nog, je mág het niet eens… Wij geloven in werken op een manier die écht paardvriendelijk is, en bijdraagt aan een toenemend fysiek, mentaal en emotioneel welzijn van de paarden waar je mee werkt.

Door wie?

vriendenmaken

We hebben een toffe club klaar staan om jou door deze epische reis heen te loodsen. Het team, samengesteld door clickerpionier Inge Teblick, bestaat uit mensen met verschillende expertises die elkaar perfect aanvullen en die zowat alle stromingen in clickertraining vertegenwoordigen. We hebben de nerd die altijd aankomt met verhalen over wetenschappelijke onderzoeken en hersensystemen (ok, vooruit, daar hebben we er meerdere van). We hebben de docentes die met strenge blik toezien op de structuur en doorlopende leerlijn. En we hebben experts op het gebied van grondwerk, agility, husbandry, rijden met connectie, vrijheidsdressuur, obstakelwerk enzovoort enzovoort! Samen staan we klaar om jou de reis van je leven te geven – dwars doorheen leertheorie, emoties, trainingsplannen, game design, ondernemerschap en didactiek.

Ontmoet hier je reisleiders.

Quanta costa?

We hanteren een heel eenvoudig systeem voor de prijsbepaling van onze cursussen: je betaalt 20 euro/uur lesinhoud. Dat is belachelijk weinig. En je behoudt bovendien voor-altijd-en-altijd toegang tot die lesinhoud, ook al komen er updates van.  En soms geven we cursussen, of stukken cursussen gewoon weg.

Er zijn geen toelatingseisen voor de verschillende cursussen. Je merkt zelf wel waar je misschien toch wel die vorige module had moeten meepakken.

Assessments via clickerbadges

paardenwortel

De clickerbadges geven aan welke kennis van je wordt verwacht om de modules goed te begrijpen.
De praktijkmodules volgen de opbouw van de clickerskilled-badges; de theoriemodules die van de clickerminded-badges. Je bent volkomen vrij om je praktische en theoretische kennis af te toetsen aan deze badges.
De clickerminded-badges zitten inbegrepen bij de modules die over de betreffende onderwerpen gaan. Je kan ze ook apart aankopen als je denkt dat je alle vragen wel zal kunnen beantwoorden; je hoeft dus niet die cursus te volgen.
De clickerskilled-badges zijn praktijkassessments die door de bosswatjes worden bekeken, en zijn daarom apart te betalen. Je krijgt meteen opmerkingen en tips bij je ingestuurde filmpje.