Omschrijving

In de ClickerSkilled-leerlijn staan niet zozeer de oefeningen centraal, maar wel de ontwikkeling van de trainer met verschillende oefeningen. De trainer wordt beoordeeld op de progressie in de criteria van oefeningen die op dat moment voor het paard en de trainer geschikt en mogelijk zijn. Dit betekent dat de invulling van de oefeningen dus vooral door de student/trainer zelf bepaald worden (met uitzondering van de absolute basisoefeningen in ClickerSkilled 2 en 3), en dat de ontwikkeling in het opbouwen van duur, afstand, timing, helderheid van de cues, stimuluscontrole enz. daarin centraal staan.
Het zijn de trainingsvaardigheden van de trainer die belangrijk zijn, niet de uitvoering van de oefening door het paard.

Helemaal onderaan deze pagina vind je het assessmentformulier.
Hier betaal je voor de assessment.
Doe dat eerst! Je hebt je bestelnummer nodig vóór je je assessmentformulier kan verzenden.

Doel

Deze clickerbadge toont hoe jij en je paard iets moeilijks hebben overwonnen. Voeten geven, uitschachten, trailerladen, injecties… Zorg dat je de vóór (nulmeting) en na duidelijk hebt gedocumenteerd, en laat zien wat je tussenstappen waren.  Neem je tijd voor deze opdracht, haastwerk heeft geen zin.

Verder komen natuurlijk je vrije oefeningen weer terug, nu in één lange reeks (ketting) met 4 oefeningen, inclusief ergens iets in draf en ergens iets met 10 seconden duur (en het is niet de draf die dan 10 seconden mag duren, you can do it!).

We willen nu ook graag nóg een nieuwe vrije oefening zien.

Succes!

Criteria

 • De trainer zorgt voor rust, waarbij het paard de oefeningen ontspannen kan uitvoeren.  
 • Het paard neemt de beloning rustig aan
 • Elke oefening heeft een duidelijk onderscheidende cue en alle oefeningen staan onder stimuluscontrole
 • De trainer laat zien hoe hij/zij de trainingssessie beëindigt waarbij frustratie bij het paard wordt voorkomen (eindsignaal/eindritueel)

Concreet: dit willen we zien:

1. Mentale overwinning–nulmeting

Laat zien op welk punt je paard de eerste(!) stress-signalen laat zien in de door jouzelf uitgekozen probleemsituatie. Film het objectief, zonder dat je traint – het is dataverzameling, geen training.
Max. 1 minuut

2. Mentale overwinning – tussenstappen 

Laat drie tussenstappen zien van je training volgens je bijgevoegde trainingsplan. 
Max. 3 minuten 

3. Mentale overwinning – eindresultaat 

Laat zien dat de situatie aanzienlijk* is verbeterd, inclusief startknop (* contacteer het CA team als je twijfelt )
Max. 2 minuten

4. Vrije oefeningen – reeks (losse ketting) 

Laat een reeks (dus geen vaste gewoonteketting) zien waarbij je pas na 4 oefeningen het bridge-signaal en de primaire bekrachtiger geeft.  

Het volgende moet te zien zijn: 

 • Draf 
 • 10 seconden duur 

Max. 2 minuten

5. Een nieuwe vrije oefening

We willen ook in je derde vrije oefening criteria zien zoals duur, afwerking, precisie, tempo, en/of een andere mentale of fysieke prestatiedrempel. 
De trainer is in staat het trainingsplan van de vrije oefening waar nodig aan te passen. De trainer kan het einddoel en de gemaakte aanpassingen onderbouwen.
Max. 1 minuut

6. Trainingsvaardigheden

Beknopt trainingsplan 

 • Sessies
  Licht kort je aanpak van onderdeel 1 t/m3 toe m.b.t. tijd, bekrachtigers, locatie, start/stop buttons en prikkels.
   
 • Criteria gedrag
  Laat in een overzichtelijk schema zien welke criteria relevant zijn in jouw trainingsplan.
   
 • Resultaat
  Waarom is deze verbetering volgens jou voldoende?
   
 • Next step
  Hoe ga je deze training onderhouden én voortzetten?
   

max. één A4 document 

Let op!

Stuur eerst je filmpje in voor CS6 en wacht op de feedback. Als je de feedback die je op CS6 hebt gekregen niet verwerkt, behaal je CS7 niet.

Beoordeling

Inleveren van een filmpje van max. 10 minuten waarop de oefeningen te zien zijn, volgens de criteria. De video mag gemonteerd zijn: knip overbodige stukken er uit (en voorkom zo irritatie bij je beoordelaars ;-)). Weet wel dat als je de dingen vloeiend na elkaar kan laten zien, dat altijd een betere indruk geeft. Oefeningen die bij elkaar horen willen we zowiezo wel ongeknipt na elkaar zien.

 

Voorbeelden

volgt

Assessmentformulier

  Alle velden zijn verplicht!

  Mogen we je assessmentfilmpje eventueel gebruiken als beeldmateriaal voor social media ter promotie van de werking van de ClickerAcademie, of ter illustratie van bepaalde concepten in cursussen e.d.?

  Op grond va de Nederlandse Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de GDPR in België vragen we je vooraf óf we jouw beeldmateriaal mogen gebruiken. Zo willen wij misverstanden voorkomen.

  Waar geef je toestemming voor?
  Met de Toestemmingsverklaring hieronder vragen we je aan te geven waarvoor wij beeldmateriaal van jou mogen gebruiken. Geef je toestemming zonder te specifiëren waarvoor, dan kan je materiaal opduiken in social media ter promotie van de werking van de ClickerAcademie, of ter illustratie van bepaalde concepten in cursussen. Wanneer we beeldmateriaal voor een ander doel willen gebruiken dan in deze verklaring, dan nemen we contact met je op.
  Geef je geen toestemming, dan hoef je uiteraard niets aan te duiden (we gebruiken je beeldmateriaal nooit zonder jouw toestemming, maar je mag natuurlijk ook altijd nog eens expliciet weigeren).

  Hoe lang wordt jouw beeldmateriaal bewaard?
  We bewaren jouw foto of video onbeperkt. En steeds als we de foto of video willen gebruiken, vragen we jou daar opnieuw toestemming voor. Bovendien mag je natuurlijk altijd de door jou gegeven toestemming intrekken. Zonder toestemming zal er daarna geen beeldmateriaal in nieuwe folders e.d. van je gebruikt en gedeeld worden. Als je jouw toestemming intrekt, bewaren we jouw beeldmateriaal niet meer. Alvast bedankt voor je medewerking!

  voor het gebruik van de hierboven gelinkte video met als doel educatie en marketing voor de ClickerAcademie en haar projecten (print, online).