Lampsch

Ping! ping! ping! Of: een overdosis bijleren.

Onder voorbehoud van wijzigingen/aanvullingen
Het is nog even wachten op meer informatie, maar een paar dingen kunnen we alvast vertellen.

Het eerste jaar is een echte stoomcursus: we begeleiden je met een hele ploeg mensen naar een wel heel degelijk niveau in clickertrainen. Je krijgt 3 praktijkweekends + 7 theorieweekends + individuele online begeleiding.

Praktijk

Je krijgt 3 praktijkweekends, en tussendoor heeeel veel doelgericht huiswerk. We laten je daarmee niet aan je lot over: je wordt namelijk geacht je praktijk te filmen. Je wordt individueel online opgevolgd (op het forum op kennisbank.clickeracademie.be in een privégroep + online privé begeleidingsles en tips), maar ook tijdens de theorielessen worden er praktijkfilmpjes van iedereen besproken. Op die manier leer je héél snel bij, zonder dat je paard heel veel mee over-en-weer moet.
Je kiest zelf waar je heen wil (grondwerk en/of rijden), want wat ook je interesse is: we ondersteunen je. We helpen je met het afwerken van je cues, het opbouwen van criteria, het bijschaven van je lussen en het samenstellen van kettingen (geen nood! wat dat is en hoe dat werkt leggen we je superduidelijk uit, ook in de theorielessen). De focus ligt op het mentale en fysieke welzijn van je paard, want ons doel is: fun!
De praktijkweekends gaan per 8 mensen door op 3 verschillende locaties, zodat je nooit heel ver moet met je paard.
Terwijl je bezig bent haal je clickerskilled-badges 4, 5, 6, en 7. Tijdens het laatste praktijkweekend leg je je clickerskilled 8 af.

Theorie

7 theorieweekends lang gieten we je hoofd vol kennis. Als je weet waaróm je best iets doet, dan dóe je het immers ook beter! Niet alleen feiten over hoe paarden mentaal en fysiek in elkaar zitten, maar ook alles over leren, motiveren en hoe je training kan opbouwen waarbij iedereen fun heeft.
Maar we gaan ook heel veel met elkaar praten over wat en hoe en waarom. We stellen samen jouw trainingsplan op, en volgen dat helemaal mee op. We bespreken ook praktijkfilmpjes (leren zien!) en geven praktische tips. En we gaan kippen trainen!

Soms halen we er specialisten bij voor online webinars (wie dat allemaal wordt ligt nog niet 100% vast).
Voel je je er klaar voor, dan kan je tijdens het traject de online tests afleggen voor clickerminded 2 tot en met 10.

De concrete vakken (data, locatie, lesgevers) van alvast het eerste kwartaal ’22 vind je hier (pdf, downloadbaar).

Toelatingseisen

Zoals elke serieuze opleiding, hanteren we toelatingseisen voor de ClickerAcademie. Je bent toelaatbaar tot de opleiding als je:
– De Instapcursus met goed gevolg hebt afgerond, óf
– De ClickerBadges hebt behaald die zijn gekoppeld aan de Instapcursus: Clickerminded 1, en Clickerskilled 1, 2 en 3.

Praktisch

Data 2022:

 • 8 – 9 januari theorie
 • 12 – 13 februari theorie
 • 12 – 13 maart praktijk
 • 9 – 10 april theorie
 • 14 – 15 mei praktijk
 • 11 – 12 juni theorie
 • 10 – 11 sept theorie
 • 8 – 9 okt praktijk
 • 12 – 13 nov theorie
 • 10 – 11 dec theorie

Voor de praktijkweekends kan je kiezen uit 3 locaties:
– Groep Noord: de Maesberg (Arnhem Nl)
– Groep Midden:  ‘t Flierbos in Moerstraten (Nl)
– Groep Zuid: paardenhouderij Ter Nanove, in Pepingen (B)
We werken met groepjes van maximum 8 mensen + hun eigen paard.
Je paard krijgt er z’n eigen paddockje voor de dag.
We beginnen om 9 uur en eindigen om 17u (met 1u middagpauze).

De theorieweekends gaan voor iedereen samen door in ‘t Flierbos in Moerstraten (Nl). Je kan daar ook overnachten als je dat wil.
We beginnen om 9 uur en eindigen om 17u (met 1u middagpauze).

Te laat om nog in te schrijven? Dan kom je op de reservelijst.

Deelname aan de cursus is met eigen paard. Voor het leerproces heb je liefst alle drie de​ ​praktijkweekends en tussentijds hetzelfde paard om mee te werken.
Is dit niet mogelijk, neem dan contact met ons op om samen naar een oplossing te zoeken. Die oplossing hangt er wel een beetje van af van voor welke groep je kiest, bvb een andere deelnemer die met plezier een tweede paard wil meebrengen. Of een mede-deelnemer die jou en je paard ook wil oppikken. Maximaal 2 mensen kunnen eventueel zonder paard deelnemen, mits minstens 3 extra privélessen bij één van onze lesgevers. Of misschien ben je al zo ver dat je heel makkelijk de clickerbadges haalt thuis, in je eigen tempo.

Kostprijs

2500,- (21% btw inbegrepen) voor 126 uur les + online opvolging + 14 clickerbadges (waarde 560,-).

De inschrijfdatum voor 2022 is verlopen. Wil je toch graag meedoen? Neem dan contact op met het secretariaat via hallo@clickeracademie.be, dan bespreken we samen wat er mogelijk is.

Inschrijven doe je hier.

 • Maak zsm je betaling rechtstreeks over op onze bankrekening KBC BE96 7360 7000 8705 op naam van It Clicks with my Horse, Kiliaanstraat 37 in 2570 Duffel, België.
  Vermeld de naam van de deelnemer, instapcursus/1ste jaar/2de jaar, en noord/midden/zuid zodat we bestelling aan betaling kunnen koppelen.
 • Je krijgt binnen 3 werkdagen een mail toegestuurd met de factuur. Heb je een BTW-nummer? Mail dan asap je BTW-nummer naar hallo@clickeracademie.be.
 • Bedrag te groot om in één keer te betalen? Neem contact op via hallo@clickeracademie.be. Betaal 50% als voorschot, en we houden je plaats (voorlopig) vrij.
 • Ingeschreven, maar toch van idee veranderd? We storten je inschrijvingsgeld terug, -100 € voor de administratiekosten (als je vóór 4 weken voor de aanvangsdatum annuleert. Daarna is annuleren niet meer mogelijk, lees onze verkoopsvoorwaarden.)
 • Let op! Inschrijven is niet vrijblijvend. Zodra je je inschrijft, houden we een plekje voor je vrij. Bovendien baseren we onze beslissingen rondom locaties op het aantal inschrijvingen. Als je je later toch bedenkt, zijn dus onze verkoopsvoorwaarden van toepassing, óók als je je factuur nog niet hebt voldaan.

Nog niet zeker? Geef je hier op voor de interesselijst.