Lampsch

Ping! ping! ping! Of: een overdosis bijleren.

Het eerste jaar van de ClickerAcademie is een echte stoomcursus: we begeleiden je met een hele ploeg mensen naar een wel heel degelijk niveau in clickertrainen. Je krijgt vijf zéér goed gevulde praktijkweekends (samen 40 uren praktijk), 10 diepgaande theoriecursussen (opgedeeld in modules, samen 85 uren theorie), en ontvangt daarnaast individuele online begeleiding zowel in maandelijkse webinar classrooms (10 x 1 uur) als in de eigen gesloten facebookgroep. Dit jaar is erop gericht van jou de trainer te maken waar je paard van droomt!

Dit jaar is voor jou als…
* Je je wilt onderdompelen in diepgaande theorie. Het leerkwadrant, lussen en kettingen, hersenwerking en hormonen, keuzevrijheid, ethologie en nog veel meer. Je leert niet alleen hoe zaken werken, maar ook waarom ze werken!
* Je in het samenzijn met je paard wilt werken vanuit verstand en gevoel. Degelijke, wetenschappelijke onderbouwde kennis wordt in de opleiding gecombineerd met het ontwikkelen van je eigen gevoel en intuïtie.
* Je behoefte hebt aan meer structuur in je training. Gedurende de opleiding doorloop je het traject van de ClickerBadges, waarmee je stap voor stap je trainingsvaardigheden én het gedragsrepertoire van je paard uitbouwt.
* Je wilt leren van en met een fijne groep gelijkgestemden. Het kan soms eenzaam zijn om je eigen weg te lopen in een wereld die nog veelal vertrouwt op dwang en druk. De lesweekends zijn een warm bad vol herkenbaarheid en gezelligheid.
* Je paardvriendelijk wilt werken. Hier geen achterhaalde verhalen over dominantie en ‘de voeten van je paard bewegen’. Wij zetten in op samenwerking, niet op dominantie.

Theorie en praktijk
Hoewel de opleiding een stevige theorie-component heeft, ga je ook praktisch aan de slag. Tijdens lesdagen krijg je praktische activiteiten aangeboden die je direct kunt overdragen op de training met je eigen paard (zoals het opstellen van een ethogram, timing oefenen op elkaar, zelf trainingsplannen opstellen, etc). Gedurende het jaar werk je met je eigen paard doorheen de ClickerSkilled badges. Tussendoor kun je feedback vragen in de gesloten facebookgroep, of, als je je paard niet wil of kan meebrengen naar de praktijkweekends, je praktijkfilmpjes inbrengen tijdens de lesweekenden. Om de vier weken kan je bovendien in gesprek gaan met Inge of één van de andere aanwezige bosswatjes in een live Zoom. Kortom: dit jaar geeft een enorme boost aan je training.

Wij geloven dat kunnen en kennen bij elkaar horen. Door meer kennis op te doen van hoe zaken werken (kennen) en hier ook echt mee aan de slag te gaan (kunnen) zul je merken dat je je paard snel beter gaat begrijpen, effectievere trainingen gaat opzetten, en meer zelfvertrouwen krijgt als trainer. Bonus: doordat je beter weet wat je doet en waarom je het doet, kun je ook effectiever reageren op kritische vragen van stalgenoten en andere omstanders!

Tijdens het eerste opleidingsjaar begeleiden we je bij het trainen voor de ClickerSkilled badges 2 t/m 8. Zodra je het idee hebt dat je niveau hoog genoeg is, mag je een filmpje insturen om te laten beoordelen. Er is één inzending per badge inbegrepen in je deelnamekosten. Ook tijdens de praktijkweekends kan je je ClickerSkilled-assessment live afleggen (je hebt 1 live kans per badge). Lukt het niet, dan kan je alsnog een ClickerSkilledbadge halen op basis van ingezonden filmpjes, maar deze herkansing moet je dan wel apart aankopen.
Ook de ClickerMinded-toetsen die bij de theoriemodules horen blijven gedurende anderhalf jaar voor je openstaan.

Wat gaat mijn paard leren?
Je kiest zelf waar je heen wil (bijvoorbeeld agility, gymnastiserend grondwerk, husbandry, vrijheidsdressuur en/of rijden), want wat ook je interesse is: we ondersteunen je. We helpen je met het afwerken van je cues, het opbouwen van criteria, het bijschaven van je lussen en het samenstellen van kettingen (geen nood! wat dat is en hoe dat werkt leggen we je superduidelijk uit, ook in de theorielessen). De focus ligt op het mentale en fysieke welzijn van je paard, want ons doel is: fun!

Wat ga ik leren?
Eindeloos veel! Met een enthousiast docententeam gieten we je hoofd vol kennis. Als je weet waaróm je best iets doet, dan dóe je het immers ook beter! Niet alleen feiten over hoe paarden mentaal en fysiek in elkaar zitten, maar ook alles over leren, motiveren en hoe je training kan opbouwen waarbij iedereen fun heeft.

Maar we gaan ook heel veel met elkaar praten over wat en hoe en waarom. Je kunt je eigen voortgang bijhouden in jouw eigen online trainingsdagboek waar je permanent toegang toe blijft houden (alleen voor wie het volledige pakket volgt).

Onze eigen kennis en expertise vullen we aan met webinars en gastlessen van externe specialisten. Voel je je er klaar voor, dan kan je tijdens het traject de online tests afleggen voor ClickerMinded 2 tot en met 10.

Wil je in meer detail weten welke vakken je van welke docenten krijgt? Dat overzicht vind je hier.

Praktisch
Locatie:

1/ Eerst bij je thuis: de theoriemodules uit de cursussenbundel worden grotendeels online aangeboden, zodat je er zelf alvast doorheen kan werken in je eigen tempo. Je behoudt de  toegang tot deze theoriemodules en al hun eventuele updates, ook al is het jaar voorbij.
2/ De praktijkweekenden vinden in 2023 allemaal plaats in Moerstraten (NL), op ‘t Flierbos. Hier hebben we een prettig leslokaal tot onze beschikking voor de opvolging en aanvulling van de theorie-inhoud. We overlopen eerst de theorievragen die je nog zou hebben en maken dan de theorie concreet met veel praktijk. Als je je paard niet meebrengt, breng dan in elk geval je filmpjes mee zodat we ze samen bespreken.

Wil je je paard meenemen naar de opleidingsweekenden? Dan verblijft hij of zij in een ruime, veilig afgezette paddock. Ook erg prettig is dat je op de locatie zelf kunt blijven overnachten. Dit regel je zelf met Rigerda, de eigenaresse van de locatie.
Let wel: je paard MOET vlot kunnen trailerladen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het weer naar huis krijgen van je paard.

Data: De lesdagen zijn  op zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:30, met enkele uitzonderingen (soms beginnen we iets later of eindigen iets eerder). Hiernaast zijn er een aantal webinars doorheen het jaar, deze vinden in de avonduren op weekdagen plaats.

Kosten: 2500,- (21% btw inbegrepen) voor 10 online theoriemodules + 5 praktijkweekends + extra webinars + online opvolging (135 uren = 18,-/uur les). Als je dit allemaal per module en per badge apart zou kopen, betaal je bijna 1000,- euro meer, zonder de extra webinars en zonder online opvolging. Het is dus echt wel slimmer om in de opleiding te duiken!

Inschrijven
Inschrijven doe je hier.

  • Maak zsm je betaling rechtstreeks over op onze bankrekening KBC BE96 7360 7000 8705 op naam van It Clicks with my Horse, Kiliaanstraat 37 in 2570 Duffel, België.
    Vermeld de naam van de deelnemer, instapcursus/1ste jaar/2de jaar, en noord/midden/zuid zodat we bestelling aan betaling kunnen koppelen.
  • Je krijgt binnen 3 werkdagen een mail toegestuurd met de factuur. Heb je een BTW-nummer? Mail dan asap je BTW-nummer naar hallo@clickeracademie.be.
  • Bedrag te groot om in één keer te betalen? Je kan de cursus ook in je eigen tempo volgen, per module. Je betaalt dan apart bij voor badges en praktijkweekends of individuele praktijklessen.
    Je kan ook afbetalen. Je betaalt iets meer, maar je kan in 10 maanden betalen: 10 x 260,-. Let wel: dit kan je NIET opzeggen halverwege om wat voor reden dan ook. Je hebt dan het hele basispakket aangekocht en moet dus alles netjes afbetalen. Mail hallo@clickeracaddemie.be om je afbetalingsplan op te zetten.
  • Ingeschreven, maar toch van idee veranderd? We storten je inschrijvingsgeld terug, -100 € voor de administratiekosten als je ten laatste vóór 4 weken voor de aanvangsdatum annuleert. Daarna is annuleren niet meer mogelijk, lees onze verkoopsvoorwaarden.)
  • Let op! Inschrijven is niet vrijblijvend. Zodra je je inschrijft, houden we een plekje voor je vrij. Als je je later toch bedenkt, zijn dus onze verkoopsvoorwaarden van toepassing, óók als je je factuur nog niet hebt voldaan.

Veelgestelde vragen over dit cursussenpakket

Misschien twijfel je nog. Daarom hebben we hier de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Mail dan naar hallo@clickeracademie.be of stel je vraag in onze facebookgroep ‘ClickerSquad’.

Wat zit er precies in?
Een heleboel diepgaande onderwerpen, ingedeeld in 12 cursussen met elk
– modules met online theorielessen
– een maandelijkse Q&A speciaal gericht op elke cursus
– afsluitende toets, inclusief digitaal certificaat en (virtuele) ClickerBadge
– tussentijdse ondersteuning in de Facebookgroep. Hier kun je verduidelijking vragen als je iets niet begrijpt van de theorie, of filmpjes plaatsen die aansluiten bij het onderwerp van de module waarmee je bezig bent. Let op: het betreft hier ondersteuning op korte vragen. Wil je een volledig trainingsplan op maat of uitgebreide feedback op een langere video? Dan verwijzen we je graag door naar één van onze instructeurs.
– als je de hele cursusbundel koopt: de bijhorende praktijkweekends.

Kan je ook losse cursussen aanschaffen?
Ja, dit kan, maar alleen op de volgorde zoals ze worden aangeboden. Dus eerst cursus 1, dan cursus 2, enzovoort. Wil je bepaalde cursussen overslaan? Dan kun je in plaats van de gehele cursus alleen de toets aankopen. Zodra je deze behaald hebt, mag je de daaropvolgende cursus aanschaffen. Let op: als je alleen de losse toets koopt, is er GEEN gratis herkansingsmogelijkheid!

Ik ben nog maar net begonnen met clickertraining. Weet ik dan genoeg?
We verwachten een basisniveau van je, maar de echte verdieping reiken we je tijdens de opleiding aan. Door middel van de Instapcursus of het zelfstandig behalen van een drietal badges, werk je jezelf naar het juiste instapniveau toe. Wil je overleggen welk alternatief voor jou het beste is? Stuur ons een mailtje, dan denken we graag met je mee.

Mag ik instromen in de Basismodules als ik de Instapmodules nog niet heb gedaan?
Ja, maar dit is op eigen verantwoordelijkheid. We gaan uit van een basisniveau op het gebied van clickertraining: je weet hoe je een gedrag aanleert, kent het verschil tussen R+ en R-, hebt een redelijke timing en staat 100% achter het trainen met voer.

Ik weet al veel. Ga ik nog nieuwe dingen leren?
Zeker! Ons docententeam heeft samen een behoorlijk indrukwekkende hoeveelheid kennis, en is zeer gepassioneerd om deze over te dragen. Als je bij één van ons lest of al cursussen hebt gevolgd zul je misschien bepaalde stof herkennen, maar doordat we zoveel invalshoeken combineren gaan er geheid weer héél veel nieuwe kwartjes vallen! Doordat je de vertaling naar de praktijk deels aanpast aan je eigen wensen (door middel van het aanleren van oefeningen die je zelf kiest), ontwikkelt elke deelnemer zich in diens eigen richting.

Hoe forcefree is de opleiding?
De ClickerAcademie heeft lesgevers die clickertraining elk op hun eigen manier toepassen, van zo forcefree mogelijk tot cookie on top. Dat is volgens ons een rijkdom: zo kan je zelf beter bepalen wat voor jou werkt, en wat niet meer. De meeste lesgevers zitten echter dichter tegen het forcefree aan dan tegen het cookie on top. Je wordt overigens nooit verplicht om iets te doen dat je niet wil. Forcefree geldt ook voor jou!

Ik train met bit / zweep / touwhalster. Ben ik dan wel welkom?
Zeker! Hoewel een deel van ons docententeam uit principe zelf zonder deze middelen werkt, gebruikt een deel ze zelf wel of geeft les aan studenten die dat doen. Je bent welkom op de opleiding als het jouw ambitie is zo paardvriendelijk mogelijk te werken, en je bereid bent je eigen gebruiken kritisch onder de loep te nemen. Indien je veelvuldig met scherpe hulpmiddelen traint (sporen, bijzetteugels, etc) vragen we je wel kritisch na te denken of deze opleiding voor jou passend is.

Ik rijd niet. Kan ik dan ook deelnemen?
Zeker, ook als je niet rijdt ben je van harte welkom. Je hoeft je hier niet voor te verantwoorden, en je kunt een volledig volwaardig opleidingstraject doorlopen zonder ooit één seconde op een paard te zitten. Je hoeft dus ook geen ander paard te regelen om wel op te rijden. Dit maakt de opleiding zeer geschikt voor ieder die niet wil of kan rijden, om wat voor reden dan ook.

Ik rijd wel graag. Ga ik daar ook over leren?
Ook wie wel rijdt, is van harte welkom. Ook hier hoef je je niet voor te verantwoorden. Doordat er veel ruimte is om je eigen leerrichting vorm te geven, bepaalt iedere deelnemer zelf welk kant die op gaat. Voor de één is dit bijvoorbeeld agility, voor de ander gymnastiserend werk aan de hand, en voor een derde zal het leertraject deels in het zadel verlopen. We besteden in verschillende modules aandacht aan zaken die je direct kunt vertalen naar het rijden, zoals lichaamsbewustzijn, cue transfers, biomechanica, het opbouwen van kettingen, en game design.

Kan ik deelnemen aan een praktijkweekend zonder dat ik de Basismodules heb doorlopen?
Nee, in principe niet. Elke deelnemer mag wel één introducée meenemen. Deze wordt gezien als volwaardige deelnemer en betaalt dus ook de normale deelnamekosten. Uitzondering: persoonlijke toelating door één van de instructeurs. Die zal dit altijd eerst overleggen met het team.

Moet mijn paard mee naar de praktijkweekenden?
Er is één praktijkweekend dat volledig op de mens is gericht. Dit is het weekend wat hoort bij de module ‘Ik als Trainer’. Bij de andere weekenden is het raadzaam een paard mee te nemen. Denk er daarbij aan dat je paard niet alleen ter plekke moet kunnen komen, maar ook bereid moet zijn aan het eind van het weekend vrolijk weer de trailer te betreden om huiswaarts te gaan…
Als iedereen van jouw jaar het ermee eens is, kunnen sommige praktijkweekends omgezet worden in praktijklessen-aan-huis, tijdens een zwerflesroute van paard naar paard, per groep van 4, en waar iedereen meerijdt met de auto. Dat kan niet bij alle lesgevers, dus sommige praktijklessen gaan zowiezo door in ‘t Flierbos.

 

Veelgestelde vragen over de badges

Zijn er tussentijdse toetsen?
Elke module sluit je af met een meerkeuzetoets: de bij deze module horende ClickerMinded-badge. Haal je de toets? Dan heb je de ClickerMinded badge behaald die bij die module hoort en ontvang je een (digitaal) certificaat. Je mag deze toetsen eenmaal gratis herkansen (alleen als je de bijhorende module hebt aangekocht).

Hoe zit het met de ClickerSkilled badges?
Deze kun je op je eigen tempo parallel aan de theorie-modules behalen. Je doet dit door filmpjes in te sturen. Je schaft deze badges op je eigen tempo aan.
Doe je mee aan de praktijkweekenden? Dan mag je per praktijkweekend één ClickerSkilled badge aftoetsen – dat ene live assessment is in het praktijkweekend inbegrepen. Faal je deze live assessment, dan kan je alleen herkansen door de betreffende ClickerSkilled-badge apart aan te kopen en een filmpje in te sturen.

 

Veelgestelde vragen over de Verdiepingsmodules

Kan ik instromen in de Verdiepingsmodules als ik de Basismodules niet heb gedaan?
In principe niet. De opleiding is logisch opgebouwd en je haalt er het meeste uit als je het hele traject doorloopt. In bepaalde gevallen geven we op basis van eerder verworven competenties vrijstelling voor (een deel van) de Basismodules. Deze vrijstellingen worden gegeven naar aanleiding van een persoonlijk assessmentgesprek met twee van de instructeurs van de opleiding. De eisen om een vrijstelling te krijgen verschillen per verdiepingslijn. Kosten voor dit gesprek bedragen 80 euro.
Kijk ook naar de FAQ horend bij de individuele Verdiepingsmodules voor eventuele uitzonderingen op deze regel.

Kan ik me na de ClickerCoach-opleiding verzekeren? En mag ik dan ook rijles geven?
Als je professioneel trainingsadviezen of les wilt geven, is het verstandig je verzekeringen goed op orde te hebben. We hebben van Univé en EquineRisk toezeggingen dat je je als Nederlandse deelnemer na de (tweejarige!) opleiding kunt verzekeren.
In België kom je vanzelf in aanmerking voor een sportmonitorverzekering, bijvoorbeeld bij Ethias.
Weet wel dat je als je inschrijft voor het hele pakket, je meteen ook voor het hele jaar als ruiter verzekerd bent bij Paardensport Vlaanderen (ook als Belg in Nederland en als Nederlander in België).

 

Veelgestelde vragen over betalen

Kan ik in termijnen betalen?
Dat kan. Je betaalt iets meer, maar je kan in 10 maanden betalen: 10 x 260,-. Let wel: dit kan je NIET opzeggen halverwege om wat voor reden dan ook. Je hebt dan het hele basispakket aangekocht en moet dus alles netjes afbetalen. Mail hallo@clickeracaddemie.be om je afbetalingsplan op te zetten.

Kan ik de kosten opvoeren als bedrijfskosten?
Als je een bedrijf hebt als clickertrainer, of als je de ambitie hebt dit op te richten, zijn de kosten van de opleiding onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar. Dit kan een aardig belastingvoordeel opleveren. Laat je adviseren door je boekhouder of belastingconsulent met betrekking tot jouw specifieke situatie.

 

Verkoopsvoorwaarden

vind je hier. We wijken daar niet van af, ook niet voor de mooie blauwe ogen van jouw paard.

DatumOnderwerpLesgever
15 juniCursus Motivatie 1 - Theory of Fun komt onlineInge
20 juni19u Zoom QnA
https://us06web.zoom.us/j/86396210638
Inge en Ananja
30 juniCursus Motivatie 2 - Empowerment komt onlineInge, Fran, Ananja, Carolien
15 juliCursus Game Design 1 - Discovery/onboarding komt onlineInge, Carolien
31 juliCursus Game Design 2 - Scaffolding komt onlineInge, Carolien
1-2-3-4-5 juliHBC
15 augustusCursus Probleemoplossing 1 komt onlineInge, Ananja
1 septemberCursus Biomechanisch correct trainen 1 - Pijnherkenning komt onlineJolien
15 septemberCursus Biomechanisch correct trainen 2 - Leren zien komt onlineInge
15 septemberCursus Biomechanisch correct trainen 2 - Praktijk komt onlineCarolien, Saskia, Ananja
19 september19u Zoom QnA
https://us06web.zoom.us/j/83735909485
Carolien en Inge
16 oktoberCursus Tools en Tactieken - komt onlineInge, Monique
17 oktober19u Zoom QnA
https://us06web.zoom.us/j/84250527283
Ananja en Saskia
21-22 oktoberPraktijkInge, Ananja, Saskia
30 oktoberCursus Game Design 3 - Endgame komt onlineInge
21 november19u Zoom QnA
https://us06web.zoom.us/j/84647443547
Inge, Carolien, Ananja, Saskia
19 december19u Zoom QnA
https://us06web.zoom.us/j/83354753753
Monique en Inge