Lampsch

Ping! ping! ping! Of: een overdosis bijleren.

Onder voorbehoud van wijzigingen/aanvullingen

Het eerste jaar van de ClickerAcademie is een echte stoomcursus: we begeleiden je met een hele ploeg mensen naar een wel heel degelijk niveau in clickertrainen. Je krijgt tien zéér goed gevulde lesweekends en ontvangt daarnaast individuele online begeleiding. Dit jaar is erop gericht van jou de trainer te maken waar je paard van droomt!

Dit jaar is voor jou als…
* Je je wilt onderdompelen in diepgaande theorie. Het leerkwadrant, lussen en kettingen, hersenwerking en hormonen, keuzevrijheid, ethologie en nog veel meer. Je leert niet alleen hoe zaken werken, maar ook waarom ze werken!
* Je in het samenzijn met je paard wilt werken vanuit verstand en gevoel. Degelijke, wetenschappelijke onderbouwde kennis wordt in de opleiding gecombineerd met het ontwikkelen van je eigen gevoel en intuïtie.
* Je behoefte hebt aan meer structuur in je training. Gedurende de opleiding doorloop je het traject van de ClickerBadges, waarmee je stap voor stap je trainingsvaardigheden én het gedragsrepertoire van je paard uitbouwt.
* Je wilt leren van en met een fijne groep gelijkgestemden. Het kan soms eenzaam zijn om je eigen weg te lopen in een wereld die nog veelal vertrouwt op dwang en druk. De lesweekends zijn een warm bad vol herkenbaarheid en gezelligheid.
* Je paardvriendelijk wilt werken. Hier geen achterhaalde verhalen over dominantie en ‘de voeten van je paard bewegen’. Wij zetten in op samenwerking, niet op dominantie.

Theorie en praktijk
Hoewel de opleiding een stevige theorie-component heeft, ga je ook praktisch aan de slag. Tijdens lesdagen krijg je regelmatig praktische activiteiten aangeboden die je direct kunt overdragen op de training met je eigen paard (zoals het opstellen van een ethogram, timing oefenen op elkaar, zelf trainingsplannen opstellen, etc). Gedurende het jaar werk je met je eigen paard doorheen de ClickerSkilled badges. Tussendoor kun je feedback vragen op het besloten forum, of je filmpjes inbrengen tijdens de lesweekenden.

Wij geloven dat kunnen en kennen bij elkaar horen. Door meer kennis op te doen van hoe zaken werken (kennen) en hier ook echt mee aan de slag te gaan (kunnen) zul je merken dat je je paard snel beter gaat begrijpen, effectievere trainingen gaat opzetten, en meer zelfvertrouwen krijgt als trainer. Bonus: doordat je beter weet wat je doet en waarom je het doet, kun je ook effectiever reageren op kritische vragen van stalgenoten en andere omstanders!

Tijdens het eerste opleidingsjaar leg je de toetsen af van ClickerSkilled badges 2 t/m 8. Je paard hoeft hiervoor nergens heen, want de beoordeling gebeurt op basis van ingezonden filmpjes.

Wat gaat mijn paard leren?
Je kiest zelf waar je heen wil (bijvoorbeeld agility, gymnasticerend grondwerk, husbandry, vrijheidsdressuur en/of rijden), want wat ook je interesse is: we ondersteunen je. We helpen je met het afwerken van je cues, het opbouwen van criteria, het bijschaven van je lussen en het samenstellen van kettingen (geen nood! wat dat is en hoe dat werkt leggen we je superduidelijk uit, ook in de theorielessen). De focus ligt op het mentale en fysieke welzijn van je paard, want ons doel is: fun!

Wat ga ik leren?
Eindeloos veel! Met een enthousiast docententeam gieten we je hoofd vol kennis. Als je weet waaróm je best iets doet, dan dóe je het immers ook beter! Niet alleen feiten over hoe paarden mentaal en fysiek in elkaar zitten, maar ook alles over leren, motiveren en hoe je training kan opbouwen waarbij iedereen fun heeft.

Maar we gaan ook heel veel met elkaar praten over wat en hoe en waarom. We stellen samen jouw trainingsplan op, en volgen dat helemaal mee op. We bespreken ook praktijkfilmpjes (leren zien!) en geven praktische tips.

Onze eigen kennis en expertise vullen we aan met webinars en gastlessen van externe specialisten. Voel je je er klaar voor, dan kan je tijdens het traject de online tests afleggen voor ClickerMinded 2 tot en met 10.

Wil je in meer detail weten welke vakken je van welke docenten krijgt? Download dan de opleidingsbrochure.
N.b. Deze bevat nog het lesprogramma van 2022. Achter de schermen werken we aan de nieuwe brochure. Het programma zal globaal hetzelfde blijven.

Praktisch
Locatie: De opleidingsweekenden vinden in 2023 plaats in Moerstraten (NL), op ‘t Flierbos. Hier hebben we een prettig leslokaal tot onze beschikking en voldoende ruimte voor buitenopdrachten. Wil je je paard meenemen naar de opleidingsweekenden? Dan verblijft hij of zij in een ruime, veilig afgezette paddock. Ook erg prettig is dat je op de locatie zelf kunt blijven overnachten. Dit regel je zelf met Rigerda, de eigenaresse van de locatie.
Data: De data voor 2023 worden binnenkort bekend gemaakt. De lesdagen zijn meestal op zaterdag en zondag van 9:00 tot 17:00, met enkele uitzonderingen (soms beginnen we iets later of eindigen iets eerder). Hiernaast zijn er een aantal webinars doorheen het jaar, deze vinden in de avonduren plaats.
Kosten: 2500,- (21% btw inbegrepen) voor twintig lesdagen + extra webinars + online opvolging + 14 clickerbadges (waarde 560,-).
Toelatingseisen: Zoals elke serieuze opleiding, hanteren we toelatingseisen voor de ClickerAcademie. Je bent toelaatbaar tot de opleiding als je:
– De Instapcursus met goed gevolg hebt afgerond, óf
– De ClickerBadges hebt behaald die zijn gekoppeld aan de Instapcursus: Clickerminded 1, en Clickerskilled 1, 2 en 3.

Inschrijven
Inschrijven doe je hier.

  • Maak zsm je betaling rechtstreeks over op onze bankrekening KBC BE96 7360 7000 8705 op naam van It Clicks with my Horse, Kiliaanstraat 37 in 2570 Duffel, België.
    Vermeld de naam van de deelnemer, instapcursus/1ste jaar/2de jaar, en noord/midden/zuid zodat we bestelling aan betaling kunnen koppelen.
  • Je krijgt binnen 3 werkdagen een mail toegestuurd met de factuur. Heb je een BTW-nummer? Mail dan asap je BTW-nummer naar hallo@clickeracademie.be.
  • Bedrag te groot om in één keer te betalen? Neem contact op via hallo@clickeracademie.be. Betaal 50% als voorschot, en we houden je plaats (voorlopig) vrij.
  • Ingeschreven, maar toch van idee veranderd? We storten je inschrijvingsgeld terug, -100 € voor de administratiekosten (als je vóór 4 weken voor de aanvangsdatum annuleert. Daarna is annuleren niet meer mogelijk, lees onze verkoopsvoorwaarden.)
  • Let op! Inschrijven is niet vrijblijvend. Zodra je je inschrijft, houden we een plekje voor je vrij. Als je je later toch bedenkt, zijn dus onze verkoopsvoorwaarden van toepassing, óók als je je factuur nog niet hebt voldaan.

Veelgestelde vragen
Misschien twijfel je nog. Daarom hebben we hier de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Mail dan naar hallo@clickeracademie.be of stel je vraag in het stalkatten-forum.

Ik ben nog maar net begonnen met clickertraining. Weet ik dan genoeg?
We verwachten een basisniveau van je, maar de echte verdieping reiken we je tijdens de opleiding aan. Door middel van de Instapcursus of het zelfstandig behalen van een drietal badges, werk je jezelf naar het juiste instapniveau toe. Wil je overleggen welk alternatief voor jou het beste is? Stuur ons een mailtje, dan denken we graag met je mee.

Ik weet al veel. Ga ik nog nieuwe dingen leren?
Zeker! Ons docententeam heeft samen een behoorlijk indrukwekkende hoeveelheid kennis, en is zeer gepassioneerd om deze over te dragen. Als je bij één van ons lest of al cursussen hebt gevolgd zul je misschien bepaalde stof herkennen, maar doordat we zoveel invalshoeken combineren gaan er geheid weer héél veel nieuwe kwartjes vallen! Doordat je de vertaling naar de praktijk deels aanpast aan je eigen wensen (door middel van het aanleren van oefeningen die je zelf kiest), ontwikkelt elke deelnemer zich in diens eigen richting.

Kan ik in termijnen betalen?
In principe verwachten we een aanbetaling van minimaal 50%. Is dit echter bezwaarlijk voor je, schroom dan alsjeblieft niet om contact op te nemen.

Kan ik de kosten opvoeren als bedrijfskosten?
Als je een bedrijf hebt als clickertrainer, of als je de ambitie hebt dit op te richten, zijn de kosten van de opleiding onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar. Dit kan een aardig belastingvoordeel opleveren. Laat je adviseren door je boekhouder of belastingconsulent met betrekking tot jouw specifieke situatie.

Kan ik me na deze opleiding verzekeren? En mag ik dan ook rijles geven?
Als je professioneel trainingsadviezen of les wilt geven, is het verstandig je verzekeringen goed op orde te hebben. We hebben van Univé en EquineRisk toezeggingen dat je je als Nederlandse deelnemer na de (tweejarige!) opleiding kunt verzekeren. We zijn ermee bezig de details hiervan te bespreken.
In België kom je vanzelf in aanmerking voor een sportmonitorverzekering, bijvoorbeeld bij Ethias.

Ik train met bit / zweep / touwhalster. Ben ik dan wel welkom?
Zeker! Hoewel een deel van ons docententeam uit principe zelf zonder deze middelen werkt, gebruikt een deel ze zelf wel of geeft les aan studenten die dat doen. Je bent welkom op de opleiding als het jouw ambitie is zo paardvriendelijk mogelijk te werken, en je bereid bent je eigen gebruiken kritisch onder de loep te nemen. Indien je veelvuldig met scherpe hulpmiddelen traint (sporen, bijzetteugels, etc) vragen we je wel kritisch na te denken of deze opleiding voor jou passend is.

Ik rijd niet. Kan ik dan ook deelnemen?
Zeker, ook als je niet rijdt ben je van harte welkom. Je hoeft je hier niet voor te verantwoorden, en je kunt een volledig volwaardig opleidingstraject doorlopen zonder ooit één seconde op een paard te zitten. Je hoeft dus ook geen ander paard te regelen om wel op te rijden. Dit maakt de opleiding zeer geschikt voor eenieder die niet wil of kan rijden, om wat voor reden dan ook.

Ik rijd wel graag. Ga ik daar ook over leren?
Ook wie wel rijdt, is van harte welkom. Ook hier hoef je je niet voor te verantwoorden. Doordat er veel ruimte is om je eigen leerrichting vorm te geven, bepaalt iedere deelnemer zelf welk kant die op gaat. Voor de één is dit bijvoorbeeld agility, voor de ander gymnastiserend werk aan de hand, en voor een derde zal het leertraject deels in het zadel verlopen. We besteden in verschillende modules aandacht aan zaken die je direct kunt vertalen naar het rijden, zoals lichaamsbewustzijn, cue transfers, biomechanica, het opbouwen van kettingen, en game design.