ClickerAcademie

De meest paardvriendelijke opleiding van de lage landen

Archieven: Courses

Trailertripping

Trailertripping

Trailerladen met positieve bekrachtiging. Opgebouwd als een trainingsplan, met de verschillende trainingssessies voor jou uitgewerkt, inclusief voorbeelden en tips.
Bovendien kan, als je dat wil,  je vooruitgang in de praktijk ook individueel opgevolgd worden, via online coachingsessies waarbij je praktische tips over je volgende stappen krijgt.
Onderwerpen: voorbereidende oefeningen, stappenplan, opbouw van criteria, vaak voorkomende problemen voorkomen en/of oplossen, rijden met de trailer, en als laatste: wat als je echt nu naar huis moet en het lukt niet?

De allereerste lesunit (TT01. Trailertripping: hallo!) is gratis toegankelijk en vertelt meer over de aanpak in de cursus.

Touwtoestanden

Touwtoestanden

Eén van de ethisch meest verlammende dingen als je al een tijdje clickertraint, is het idee dat je op een keer toch druk gaat moeten gebruiken. In deze cursus gaan we op zoek naar de meest ethische manier om een paard te leren omgaan met enerzijds tactiele cues (waarbij druk niet aversief hoort te zijn) en anderzijds het soms toch moeten verwerken van (te veel) aversieve druk, zoals in noodgevallen.

In dit "halverwegeland" kijken we naar:
- volgen aan een leidtouw (en ook wat je doet als dat fout gaat)
- het gevoel door teugels leren volgen (voorbereiden op rijden)
- introductie van lange teugels/lange lijnen
- aangebonden leren staan (ter voorbereiding van vb bij dierenarts of in trailer)

 

3H09 – Zijwaarts

We sluiten onze praktijklessen af met de eerste voorzichtige schouder-binnenwaarts, en we beginnen daarvoor bij "wijken" - maar dan niet wijkend.

BM10 – Tools & Tactieken

Vroeger was je weg vinden in clickertraining "simpel": je mocht alleen een clicker gebruiken (stem was fout), je mocht alleen met voer belonen (wat? hoe zou een oefening zelf ooit beloning kunnen zijn?), je mocht nooit meer voer buiten de training geven (komaaaan!). Nu weten we meer, maar met dat meer weten wordt er ook meer geëxperimenteerd met mogelijke oplossingen, en maken verschillende lesgevers verschillende keuzes. Wat zijn de grote stromingen in clickertraining? Hoe verschillend zijn ze? Waar komen die verschillen vandaan? ...Of: wat "meten" we eigenlijk? Een poging tot overzicht, van cookie-on-top tot continuous feeding, ven gecontroleerd tot autonoom.

;nbsp!

Beginnen met clickertraining II

Beginnen met clickertraining, door Inge Teblick
Het tweede deel basis grondwerkoefeningen, met bijna 3 uur uitleg en filmpjes:

- wachten
- stationary target (mat, pegspod, supermariovlag)
- achterwaarts
- hoofd laag

Het eerste (gratis) deel vind je hier.

 

Beginnen met clickertraining I

Beginnen met clickertraining, door Inge Teblick
De allereerste grondwerkoefeningen:

- inleiding tot de praktische principes van clickertraining
- targetten (met en zonder protected contact)
- beleefdheid
- volgen

Na deze (gratis) cursus ben je klaar voor je clickerskilled 2 assessment.