ClickerAcademie

De meest paardvriendelijke opleiding van de lage landen

BM10 – Tools en tactieken

BM10 – Tools en tactieken

30,00

Theoriemodule 10 van de Basismodules: Tools & Tactieken
Vroeger was je weg vinden in clickertraining “simpel”: je mocht alleen een clicker gebruiken (stem was fout), je mocht alleen met voer belonen (wat? hoe zou een oefening zelf ooit beloning kunnen zijn?), je mocht nooit meer voer buiten de training geven (komaaaan!). Nu weten we meer, maar met dat meer weten wordt er ook meer geëxperimenteerd met mogelijke oplossingen, en maken verschillende lesgevers verschillende keuzes. Wat zijn de grote stromingen in clickertraining? Waar komen die verschillen vandaan? En hoe verschillend zijn ze wérkelijk? De beste manier om dat te weten te komen is om het gewoon te vragen aan mensen die de verschillende stromingen vertegenwoordigen – en die onderlinge verschillen? Dat blijkt in de praktijk nog wel mee te vallen.
Een poging tot overzicht, van cookie-on-top tot continuous feeding en van controlerend tot autonoom, in gesprekken van Inge Teblick met Alexandra Kurland, Rachel Bedingfield (Connection Training), ingezonden filmpjes van Janneke Koekhoven (ForceFree) en Angelica Hesselius (Academische R+) en een link naar een gesprek op de Paardenpodcast met Steinar Sigurbjornsson (Intrinzen) en we hopen op termijn nog een gesprek met Shawna Karrasch toe te voegen.
Je hebt in principe geen voorkennis nodig, maar als je een absolute beginner bent in clickertraining zal sommige woordenschat je compleet vreemd in de oren klinken.

Overzicht van de onderwerpen vind je hier.

Inhoud: ca 5 uur

Vragen over deze inhoud kan je altijd stellen in de maandelijkse gratis openbare Zoom Q&A.

Zodra je deze cursus hebt aangekocht wordt de cursuspagina interactief en kan je de filmpjes zien. Toegang tot de cursus vervalt nooit.
Je vindt al je cursussen steeds terug via je account-pagina.

 

 

 

Artikelnummer: BM10 Categorie: