ClickerAcademie

De meest paardvriendelijke opleiding van de lage landen

ClickerdeClick – 14-15 september – Oosteind (Nl)

ClickerdeClick – 14-15 september – Oosteind (Nl)

75,00195,00

Of je nu een beginnende clickertrainer bent of een heel gevorderde trainer; of je nu wil grondwerken of ook rijden: dit weekend zorgt ervoor dat je weer naar huis gaat met genoeg plannen om je paard een heel jaar te entertainen.

Datum
14 en 15 september

Locatie
Oosteind, Nederland.

Kies hieronder de verschillende mogelijkheden (met of zonder paard, eventuele paddockjes).
Scroll verder voor meer details over dit praktijkweekend.

 

 

Artikelnummer: OOST Categorie:

Beschrijving

Clickertrainen en fun

Op onze praktijkweekends hebben we ondervonden dat het voor mensen even veel bijbrengt om met het eigen paard te werken als live met elkaar te kunnen leren, praten en overleggen. Die vaststelling, samen met het feit dat niet iedereen z’n paard op de trailer kan of wil zetten voor een tweedaagse, heeft gemaakt dat we dit praktijkweekend helemaal op jouw maat gaan maken.

Breng je je paard mee? Cool! Is hij ervaren of nog een onbereden jonkie? Maakt niet uit. Breng je je paard helemaal niet mee? Ook okee!
Beginner? Gevorderd? All good.
Wil je gewoon live overleggen, bijvoorbeeld om trainingsplannen uit te denken of concepten helder te krijgen, en verder meekijken naar de praktijk? Dat kan.
Op jouw vraag gaan we ook samen grondwerken. Hoe ga je met je paard van dat allereerste targeten naar afstand, duur, inspanning… zonder de fun te verliezen? Toekomstgericht denken in lussen, reeksen en kettingen. Matten, hoepels, voetballen, slalommen, van bodypart targeting tot lange lijnen… we gaan geen onderwerp uit de weg. Je schaaft je cues bij, op weg naar stimuluscontrole. En als je die basics voor mekaar hebt, dan begint de “hard fun”: de uitdaging aangaan door moeilijke dingen spelenderwijs op te bouwen.
Op jouw vraag gaan we misschien ook rijden: (tactiele) cues, timing, WOOFs bepalen, rechtgezet worden al dan niet op je paard, inparkeren naast het opstapblok, zadelen als startknop, passagieren (oftewel grondwerk waarbij je toevallig even op z’n rug zit), het sturen op je zit, het uitbouwen van afstand en duur, het blijven ademen, het clickmoment als zenmoment, het omschakelen van zien naar voelen, het moed verzamelen, het uit je hoofd komen en in je lijf neerdalen en er gewoon voor gaan.

Jouw vraag, en leren van elkaar. Alles kan. Dit weekend wordt helemaal op jouw lijf én dat van je paard (ALS je hem bijhebt) geschreven. Jullie maken het programma, en Inge Teblick, Roos Bijleveld en Françoise Decoster, en eventueel andere bosswatjes (van wie willen jullie ook iets horen?) leiden het zachtjes in de juiste banen. Het uiteindelijke programma hangt immers af van de voorkeuren van de deelnemers.

Wat het ook wordt, dit weekend zorgt ervoor dat je weer naar huis gaat met genoeg plannen om je paard een heel jaar te entertainen.

Programma

Je krijgt, naargelang het onderwerp van jouw keuze en de individuele vraag die je hebt, les van Inge Teblick, Françoise Decoster en/of Roos Bijleveld.
Jij bepaalt of het onderling overleg wordt, gewoon meekijken, of praktijk.
Bijzondere vragen waar je absoluut een antwoord op wil? Mail alvast naar hallo@clickeracademie.be, om er eventueel ook andere bosswatjes bij te krijgen (naargelang het onderwerp).

Deelnemen met of zonder paard

Fee: 75,- per dag, lunch en tussendoortjes zelf meebrengen. Wij zorgen voor de koffie/thee.
Breng je je paard mee, dan blijft de deelnameprijs hetzelfde – je betaalt alleen voor het verblijf van je paard (15/dag).
Je hoeft geen eigen hooi mee te nemen, maar dat betaal je dan apart aan 7,5,-/dag (is niet inbegrepen in de deelnameprijs).
Je kan een paard huren à 25,-/uur. Dit zijn niet-geclickertrainde paarden en ze zullen ook daarna niet worden geclickertraind (tja…), maar je kan er dus wel tips over je zit mee krijgen bvb. Laat het apart even weten of je dat zou willen op hallo@clickeracademie.be.

Let wel: als je je inschrijft en je zelf besluit alsnog niet te komen, wordt je fee niet terugbetaald.
Gaat het weekend niet door wegens te weinig interesse, dan uiteraard wel.

Deadline voor de inschrijving: vrijdag 23 augustus.

Overnachten

Breng je je paard mee? Dan staat hij buiten in z’n eigen weidepaddockje
Hooi is niet inbegrepen (daar betaal je apart voor, los van de deelnameprijs, 7,5,-/dag à volonté), bijkomend voer ook niet. Water is beschikbaar, maar breng je eigen drinkbak mee.
Bij het vertrek laat je de paddockjes picobello uitgemest achter.
Je betaalt 15,- extra per dag weidepaddockje. Je kan ook vrijdagavond al aankomen, maar overleg vooraf even want het betekent dat iemand van ons al op voorhand daar moet zijn.

We voorzien geen mensenverblijf terplaatse.
De locatie is niet voorzien op mensenovernachters, maar geen stress: er is permanent toezicht op de paarden.
Je kan ook over en weer naar huis, of je kan logeren in één van de vele bed&breakfasts in de buurt. Hier vind je de B&Bs in de buurt.

Locatie

We zijn te gast bij Natural HorseMo, Groenendijk 64, 4909 AD Oosteind, Nederland (waar ze normaal net wat anders werken dan wij doen, dus we zijn superblij dat het daar kan!).

Het is een privéstal, dus je kan niet zomaar komen binnenwaaien, ook niet als toeschouwer. Zorg dus dat je zeker op tijd reserveert.

Maaltijden

Lunch is niet inbegrepen, wel koffie en thee. Water of frisdranken zelf meebrengen.

Inge

Extra informatie

Deelnemer

zaterdag, zondag, zaterdag en zondag

Paard/paddockje

geen paddockje nodig/geen paard bij, paddockje vrijdag en zaterdag, paddockje zaterdag en zondag, paddockje vrijdag, zaterdag en zondag, paddockje zaterdag, paddockje zondag