tweedejaar

Jouw interesse, jouw specialisatie.

Onder voorbehoud van wijzigingen/aanvullingen

Na het eerste jaar met een hele brede basis kan je beginnen kiezen welke richting je uit wil, of alles tegelijk doen: verder gaan met grondwerk, op je paard stappen en belonend gaan rijden, en/of het ClickerCoach-pakket volgen om te gaan ondernemen en lesgeven.

Lespakket 1: 3H Belonend rijden
De 3H belonend rijden-cursus bestaat uit verschillende online modules rond voorbereiding op de grond, de eerste keer opstappen, basishulpen uitleggen, spelenderwijs naar horizontale en vertikale balans werken, jezelf van onafhankelijke naar beïnvloedende zit shapen én jezelf en je paard daarbij niet kwijtraken. De cursus gaat er van uit dat je ervaring hebt met clickeren. Je kan meteen het hele pakket aankopen en meer begeleiding krijgen, of in je eigen tempo werken. Bij elke online module hoort een online Q&A.

Hoofd = weten hoe je iets moet trainen zodat het duidelijk/fun/zinvol is voor het paard én voor jezelf. Dit stukje ‘game design’ is de specialiteit van Inge Teblick.
Hart = jezelf en het paard blijven voelen, en dat is echt iets voor Roos Bijleveld‘s systemisch coachen.
Handen = je lijf/je zit op orde hebben en zen+gefocust kunnen blijven want “training is a mechanical skill”, en dat past helemaal bij Françoise Decoster.

Meer informatie vind je hier, in de belonend-rijden-tab.
Inschrijven voor de modules kan je hier.

Lespakket 2: 5G Grondwerk
Info volgt

Lespakket 3: CC ClickerCoach
Info volgt

Lespakket 4: OO Probleemoplossing
Info volgt

Onder voorbehoud van wijzigingen/aanvullingen.

3H

Je rijdt graag. En je wil eigenlijk ook graag meer belonend gaan rijden. Maar hoe doe je dat precies?
Hoe maak je de dingen fijn voor jezelf, maar ook voor je paard? Hoe maak je “gereden worden” toch fun en zinvol voor paarden, waardoor ze spelenderwijs sterker worden? We stellen je een heleboel oefeningen, technieken en ideeën voor die zowel op de grond als onder het zadel werken. Het accent ligt dus op belonend rijden, zoals de voorbereiding op de grond, onafhankelijk zitten, blijven voelen, en als trainer blijven denken – en veel, veel belonen.

Om ethisch te rijden zijn er 3 factoren die moeten samenwerken: je hoofd, je hart en je handen.

Hoofd = weten hoe je iets moet trainen zodat het duidelijk/fun/zinvol is voor het paard én voor jezelf. Dit stukje ‘game design’ is de specialiteit van Inge Teblick.
Hart = jezelf en het paard blijven voelen, en dat is echt iets voor Roos Bijleveld‘s systemisch coachen.
Handen = je lijf/je zit op orde hebben en zen+gefocust kunnen blijven want “training is a mechanical skill”, en dat past helemaal bij Françoise Decoster.

Inge, Roos en Françoise zijn 3 instructeurs die elk oplossingen geven vanuit hun insteek en hun expertise. De mate waarin ze het clicken en belonen inzetten en oplossingen aandragen kan onderling dus verschillen; het is aan jou om aan de hand daarvan te bekijken wat je eigen weg wordt.

De 3H belonend rijden-cursus bestaat uit verschillende online modules rond voorbereiding op de grond, de eerste keer opstappen, basishulpen uitleggen, spelenderwijs naar horizontale en vertikale balans werken, jezelf van onafhankelijke naar beïnvloedende zit shapen én jezelf en je paard daarbij niet kwijtraken. De cursus gaat er van uit dat je ervaring hebt met clickeren. We stellen je een logische volgorde voor en werken in een vastgelegd tempo in die zin dat we praktijkweekends aan de modules koppelen, maar je kan ook kiezen om je tijd te nemen en helemaal thuis te werken.
Bij elke online module kan je natuurlijk ook altijd praktijklessen kiezen in de vorm van online of live lessen, bij de lesgever die je het meest nodig hebt.
Bovendien geeft elke module je recht op het bijwonen van de maandelijkse online Q&A, waar je eender welke vraag kan stellen over je praktijk. Uiteraard word je ook meteen lid van de gesloten studentengroep op facebook.

 

Theorie en praktijk

Hoewel de 3H-opleiding een stevige theorie-component heeft, ga je vooral praktisch aan de slag. Gedurende het jaar werk je met je eigen paard. Tussendoor kun je feedback vragen in de gesloten facebookgroep, of je filmpjes inbrengen tijdens de lesweekenden.

Wij geloven dat kunnen en kennen bij elkaar horen. Door meer kennis op te doen van hoe zaken werken (kennen) en hier ook echt mee aan de slag te gaan (kunnen) zul je merken dat je je paard snel beter gaat begrijpen, effectievere trainingen gaat opzetten, en meer zelfvertrouwen krijgt als trainer. Bonus: doordat je beter weet wat je doet en waarom je het doet, kun je ook effectiever reageren op kritische vragen van stalgenoten en andere omstanders!

 

Locatie

1/ Bij je thuis: De theoriemodules worden grotendeels online aangeboden, zodat je er zelf doorheen kan werken in je eigen tempo. Je behoudt permanent de toegang tot deze theoriemodules, ook al is het jaar voorbij.
Je kan niet naar de volgende module vóór je de vorige module hebt afgewerkt.
Daarnaast komen er een aantal gastwebinars (bv. Feldenkrais) beschikbaar doorheen het jaar die gedurende korte of langere tijd te herbekijken zijn, naargelang de wensen van de webinar-gastinstructeur.

2/ Elke derde donderdag van de maand zijn Roos, Françoise en Inge beschikbaar op Zoom. Hét moment om vragen te stellen, samen naar filmpjes te kijken en onmiddellijk antwoord te krijgen!
Als je inschrijft per module heb je telkens 1 keer toegang tot de Q&A. Schrijf je je meteen in voor het hele pakket heb je toegang tot elke Q&A.

3/ Schrijf je je meteen in voor het hele pakket dan krijg je ook toegang tot onze gesloten facebookgroep voor nog meer opvolging.

3/ De praktijkweekends vinden allemaal plaats in Moerstraten (NL), op ‘t Flierbos. Hier hebben we een prettig leslokaal tot onze beschikking voor de opvolging en aanvulling van de theorie-inhoud, en vooral veel ruimte voor veel praktijk.
De praktijkdagen zijn allemaal mét paard, want er wordt niet alleen gespeeld, maar vooral gereden. Je paard verblijft in een ruime, veilig afgezette paddock. Ook erg prettig is dat je op de locatie zelf kunt blijven overnachten. Dit regel je zelf met Rigerda, de eigenaresse van de locatie.

 

 

Data

De theoriemodules komen online vanaf 9 januari 2023. Om de twee weken komt de volgende module vrij.

De data voor de praktijkweekends (per thema, zie modules) in 2023 zijn:
– 18-19 maart
– 20-21 mei
– half augustus (geïntegreerd in het HorseBoostCamp Live, exacte data volgen),
– 16-17 september
– 18-19 november 2023.
Zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:30u.

Zoom Q&A: elke derde donderdag van de maand, 19u.

De data voor de gastwebinars volgen.

 

Kosten

Er zijn twee mogelijkheden:

1/ je betaalt meteen het hele pakket: alle theoriemodules + alle praktijkweekends + alle Q&A’s + gesloten fb-groep = 2100,-.
Je bespaart 480,- tov het betalen van de losse modules.
Basismodules van het eerste jaar gevolgd? Dan betaal je nog eens 100,- minder, nl. 2000,-. Mail ons voor je kortingscode.
Tot 31 december 2023 is de introductieprijs 1900,- (10% korting).

2/ Je betaalt per module. Zie de prijzen per module hieronder in het programma-overzicht.
Basismodules van het eerste jaar gevolgd? Dan krijg je extra korting op de 2 eerste modules (40,- en 60,- resp). Mail ons voor je kortingscode.
Tot 31 december 2023 is er extra 10% korting op elke module,-.

 

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen, behalve dat je géén beginner bent in clickertraining. Voor beginners in clickertraining biedt de ClickerAcademie andere oplossingen aan. Een aantal grondwerkoefeningen zouden redelijk tot goed gekend moeten zijn, maar we zetten de puntjes op de i richting rijden in de eerste maanden van de opleiding. Er wordt ook sterk aangeraden om een goed inzicht te hebben in de theorie achter clickertraining.

 

Inschrijven

Je kan hier inschrijven.

 

Module-overzicht