ClickerAcademie

De meest paardvriendelijke opleiding van de lage landen

3H Opstartdag Voelen – 30 maart – Vught (Nl)

3H Opstartdag Voelen – 30 maart – Vught (Nl)

120,00

3H Opstartdag Voelen – Vught (Nl): zaterdag 30 maart 2024

Clickertraining (het shapen met positieve bekrachtiging) is onze methodiek, maar rijden is en blijft ethisch gezien een tricky iets. Daarom juist is het superbelangrijk dat we ons paard niet in de weg zitten – en vooral niet hoe we naast en op hem bewegen, want de impact daarvan op wat het paard ervan vindt is enorm.
Om je de verschillen te laten voelen tussen “normaal” rijden en belonend rijden, waar de raakvlakken (soms letterlijk) beginnen en ophouden, wat het verschil is tussen negatieve bekrachtiging en tactiele cues, en dat zonder je paard als experimenteerapparatuur te gebruiken… Dat doen we op deze voelen-dag helemaal zonder paard, maar wel met elkaar, zitballen en touwen.
Lesgevers: Inge Teblick, Françoise Decoster, Roos Bijleveld

Datum
30 maart 2024

Locatie
‘t Jagershuis – domein Bleijendijk
St. Michielsgestelseweg 22
5261 NL Vught

 

 

Artikelnummer: 3HVV Categorieën: ,

Beschrijving

Voelend rijden

Clickertraining is onze geliefde methodiek, maar rijden is en blijft ethisch gezien een tricky iets. Daarom juist is het superbelangrijk dat we ons paard niet in de weg zitten – en vooral niet hoe we naast en op hem bewegen, want de impact daarvan op wat het paard ervan vindt is enorm.
Om je de verschillen te laten voelen tussen “normaal” rijden en belonend rijden, waar de raakvlakken (soms letterlijk) beginnen en ophouden, zit, houding, evenwicht, aanraking, toestemming… en dat zonder je paard als experimenteerapparatuur te gebruiken, doen we deze dag helemaal zonder paard – maar wel met elkaar, zitballen en touwen.

Programma

Je krijgt in groep les van Inge Teblick, Françoise Decoster en Roos Bijleveld.

Inge: Wat is het verschil tussen negatieve bekrachtiging en tactiele cues? Hoe kunnen we tactiele cues tweewegverkeer maken? En wat is een werkwoord binnen een feedbacklus?

Roos: Clickertrainen is meer dan toepassen van leertheorie alleen. Niet alleen wat je doet, maar ook hoe je dat doet, heeft invloed op je training. Hoe ‘voelt’ jouw clickerwerk voor je paard?

Fran: Hoe word je je meer bewust van wat je doet met je lichaam? Hoe kan je zelf evalueren of wat je doet wel optimaal is om een zo goed mogelijke ruiter én zo vriendelijk mogelijk voor je lichaam te zijn?

(onder voorbehoud van wijzigingen)

OnderwerpLesgever
9:30Lichaamshouding als ruiterFran
12:30Lunch
13:30Zen in de feedbacklus
Tactiele cues
Inge
14:30Voelend clickertrainenRoos
17:00Einde

Deelnemen is zonder paard!

Fee: 120 euro, lunch inbegrepen.
Let wel: Omdat de annuleringsregels van Bleijendijk heel streng zijn en de huur niet goedkoop, wordt eventuele annulatie niet terugbetaald.

Doe gemakkelijke kleding aan – zoals die waarmee je zou gaan rijden, maar laat de rijlaarzen thuis.

 

Hoe ver moet je staan met ct om te kunnen deelnemen?

Deze dag gaat niet over clickertrainen op zich, wel over voelend clickeren, waarbij de nadruk ligt op voelen met je lichaam en je eigen lichaam organiseren

Locatie

We zijn deze zaterdag te gast op de Bleijendijk in Vucht (Nl).
Adres: St.Michielsgestelseweg 22, Vught

Landgoed Bleijendijk is een particulier landgoed midden in de natuur, helemaal ingericht voor verstilling en voelen. Er zijn verschillende workshopruimtes – die van ons is ‘t Jagershuis.

Maaltijd

De lunch op zaterdag is inbegrepen (biologisch/veggie/vegan), helemaal met lokale producten bereid.

(Allergisch? Dan weten we dat graag minstens 4 weken voor het kamp begint. Mail even op hallo@clickeracademie.be).

Inge

Extra informatie

Deelnemer of toeschouwer?

Deelnemer met paard 2 dagen all-in 21-22 april 2024/10, toeschouwer zonder paard op zondag 22 april 2024