Social Media

Facebook Feed

ClickerAcademie
ClickerAcademie8 hours ago
We hebben voor Horse Boost Camp als locatie weer gekozen voor ’t Flierbos. Wat biedt deze plek jou en je paard?

- een mooie, rustige locatie in een landelijke omgeving
- ruime, veilige paddocks voor de paarden
- comfortabele bedden (meerpersoonskamers of kleine slaapzalen)
- voldoende verharde parkeerruimte
- twee lesruimtes voor theorie
- een binnenbak
- een ruime buitenbaan

Kortom, alles wat we nodig hebben voor een gezellig, veilig, sfeervol kamp. Bovendien is de locatie goed bereikbaar, omdat het maar tien minuutjes rijden is vanaf de snelweg. Gelegen in de driehoek tussen Rotterdam, Breda, en Antwerpen is ’t Flierbos zowel toegankelijk vanuit Nederland als vanuit België.

In principe overnacht je in één van de gezellige slaapkamers of appartementen. Wil je liever je tent opzetten? Daar is beperkt ruimte voor. Geef dit even aan als je je opgeeft, dan houden we er rekening mee. Wil je een kamer voor alleengebruik? Dit is zeer beperkt mogelijk tegen meerprijs. Stuur even een mailtje naar hallo@clickeracademie.be als je daar meer informatie over wilt.

Nog even nalezen wat er ook weer op het programma staat? Dat doe je hier: https://www.clickeracademie.be/inschrijven/horseboostcamp-live/
ClickerAcademie
ClickerAcademie6 days ago
De paddocks

Tijdens Horse Boost Camp (1 t/m 5 juli in Moerstraten) verblijven de paarden in veilige, ruime, goed afgezette paddocks. Een deel van deze paddocks is grasvrij. Voor deze plekken geldt dat wie zich hiervoor het eerst aanmeldt, voorrang krijgt. Mag jouw paard niet op het gras? Geef dit dan aan bij je aanmelding.

Tevens zijn er boxen beschikbaar, maar houd er rekening mee dat de meeste mensen ervoor kiezen hun paard buiten te huisvesten. Als je voor een box kiest, kan het dus zijn dat jouw paard daar alleen staat.
ClickerAcademie
ClickerAcademie1 week ago
Ik ben Françoise en ik zal jullie tijdens het HorseBoostCamp voornamelijk begeleiden in het rijden. Ik ga jullie helpen om jullie paard beter te voelen en dan uitleggen hoe we hetgeen ons paard ons geeft kunnen gebruiken in onze communicatie tijdens het rijden. Dit alles rekening houdend met de individuele noden van elke paard en ruiter.
We gaan ook nog opwarmen vóór het rijden Thai Chi gewijs en last but not least gaan we de clickerprincipes gebruiken om aan jullie paarden uit te leggen hoe door een poortje te gaan. Mijn doel ultieme doel is dat jullie gereden door het poortje gaan, maar dit begint uiteraard aan de grond en er zijn heel veel aspecten aan die op zichzelf ook nuttig zijn, ook al doe je enkel het grondwerk gedeelte. #horseboostcamp #clickertraining #clickertraining #clickertraininghorse
ClickerAcademie
ClickerAcademie1 week ago
Pixio maar weer eens uit de mottenballen gehaald.
Lekker bezig met lesmateriaal samenstellen voor de Basismodule Kettingen en Reeksen.
ClickerAcademie
ClickerAcademie
ClickerAcademie2 weeks ago
Als je ons al even volgt, heb je het woord 'watje' (met wortels) vast langs zien komen. Huh, vinden wij onszelf watjes?

Ja, als instructeurs van de Clicker Academie noemen wij onszelf namelijk Bosswatjes. Wij vinden dat het tijd is om de paardvriendelijke revolutie ern boost te geven.

We willen dat het normaal wordt om het paard het voordeel van de twijfel te geven. Geen zweep erover omdat hij weigert die hindernis te nemen, maar pauze nemen en nadenken waarom hij weigerde. Om vervolgens met een verbeterd trainingsplan weer de bak in te gaan.

Geen paard wat ons "vrijwillig" lijkt te volgen omdat het zo onder de indruk is van onze leiderschapskwaliteiten. Terwijl het eigenlijk moet kiezen tussen direct gehoorzamen of een drukverhoging. Nee, doe ons maar een goed getimede klik en welverdiende beloning voor netjes meelopen. Want wij werken zelf toch ook voor een salaris en positieve feedback?

Geen Karen met een karwats, maar een softie met snoepjes. Omdat leren niet moet voelen als een verplichting, maar als fun.

Wil jij met ons mee op reis om steeds paardvriendelijker te gaan trainen? Laat dan een 🥕 achter in de comments.
ClickerAcademie
ClickerAcademie2 weeks ago
Hoe leer je een pony om in de koffer van je wagen te stappen? Uiteraard voor de show, niet om km mee te rijden. Wel, door beetje bij beetje naar het gewenst gedrag te shapen. Hier een video uit de zeer oude doos waarin ik de verschillende stappen uitleg die ik getraind heb.
Shaping in action ! Allemaal te leren bij de ClickerAcademie

#clickertraining #horseboostcamp #clickertraininghorse #clickertraining #clickertraininghorse #horseboostcamp #clickertraininghorses #Clicker #clickeracademie #positievebekrachtiging #horsesmind #clickertrainingvoorpaarden #paarden #clickertrainingpaarden
ClickerAcademie