EvdZ_20180727_-140-van-236

Ben je een watje?

Watje met wortels. Softie met snoepjes. Certified treat dispenser. Draag jij deze labels als ware geuzennamen? Word je blij van leertheorie, de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken, jezelf eindeloos verder ontwikkelen en zoeken naar een steeds zachtere, meer ethische, vriendelijkere manier van werken? En zou je dat liefst met een groep gelijkgestemden doen, in plaats van op je eigen eilandje?

Welkom bij de club! Wij, het team achter deze opleiding, begrijpen je. We weten hoe het is om de enige te zijn die met een voertasje rondloopt op een sportstal. We weten hoe het voelt om in je eentje in je eigen weiland te staan, en te wanhopen dat alles makkelijker was toen je nog gewoon er eens een zweep bij kon pakken. En we weten hoe anders het is als je samenwerkt, leert van anderen, en jezelf en je paard goede begeleiding gunt.

Zoek jij een paardvriendelijke opleiding die
– gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten
– deze wetenschap combineert met hart en gevoel
– opgezet is vanuit passie om de paardenwereld beter te maken
– van jou de trainer maakt waar je paard van droomt
– je begeleidt naar het starten of verder ontwikkelen van je eigen bedrijf?

Wees dan van harte welkom aan de ClickerAcademie!

Over de opleiding

Zoek niet verder, want eindelijk is hij er: een complete, professionele opleiding die écht paardvriendelijk is. De clickercommunity heeft de afgelopen maanden duidelijk laten merken op zoek te zijn naar een mogelijkheid om zich verder te professionaliseren. Tot nu toe was je daarvoor afhankelijk van korte cursussen, of genoodzaakt een opleiding te volgen die grotendeels op R- is gericht en dit zelf om te buigen. Uiteraard ook heel leerzaam, maar je bent wel zelf het wiel opnieuw aan het uitvinden. Wij vonden dat het tijd was voor de volgende stap in paardenland, en van daaruit is de ClickerAcademie geboren.

Met deze opleiding willen we tegemoet komen aan de vraag vanuit de community: een opleiding waar je met gelijkgestemden, in een veilige, paardvriendelijke omgeving jezelf kan ontwikkelen tot een professionele, goed opgeleide instructeur.

De precieze inhoud wordt momenteel nog vormgegeven. Achter de schermen zijn we druk aan het werk om een fantastisch programma op te stellen, met uitgebreide aandacht voor leertheorie, ethologie en praktijkvaardigheden.
De lesdagen worden verzorgd door een divers team: ieder van ons heeft haar eigen expertise, en waar nodig vliegen we gastinstructeurs in.
In het eerste jaar til je je eigen trainingsskills naar een hoger niveau en werk je eraan om de trainer te worden waar jouw paard van droomt. In het tweede jaar gaan we daar zeker mee verder, maar daarin zijn ook modules opgenomen over lesgeven en het opzetten van een eigen onderneming. Het eerste jaar is dan ook een trainersjaar, het tweede een instructeursjaar.

Wat deze opleiding anders maakt dan andere, is dat hij is opgebouwd rondom het werken met positieve bekrachtiging. Waar dit in andere opleidingen vaak maar een klein aandeel is, is R+ hier de basiswerkwijze. Hierdoor kun je eindelijk jezelf professionaliseren zónder je visie op paardenwelzijn geweld te hoeven aandoen! Bij ons hoef je niet met zwepen of sticks te zwaaien, aan halsters te trekken, of paarden rond te jagen. Sterker nog, je mág het niet eens… Wij geloven in werken op een manier die écht paardvriendelijk is, en bijdraagt aan een toenemend fysiek, mentaal en emotioneel welzijn van de paarden waar je mee werkt.

Door wie?

We hebben een toffe club klaar staan om jou door deze epische reis heen te loodsen. Het team, samengesteld door clickerpionier Inge Teblick, bestaat uit mensen met verschillende expertises die elkaar perfect aanvullen. We hebben de nerd die altijd aankomt met verhalen over wetenschappelijke onderzoeken en hersensystemen (ok, vooruit, daar hebben we er meerdere van). We hebben de docentes die met strenge blik toezien op de structuur en doorlopende leerlijn. En we hebben experts op het gebied van agility, husbandry, rijden met connectie, en  obstakelwerk! Samen staan we klaar om jou de reis van je leven te geven – dwars doorheen leertheorie, emoties, trainingsplannen, game design, ondernemerschap en didactiek.

Ontmoet hier je reisleiders.

 

Toelating

Er zijn geen toelatingseisen voor de basismodules. Voor de opvolg-opleidingen, zie de specifieke info daar.
Je bent ook pas definitief ingeschreven als je betaald hebt.

Ben je al instructeur of gevorderd trainer? Dan is het wellicht interessant voor je om direct in te stromen in het tweede jaar. Dit lesjaar gaat pas van start in 2023.

Praktisch

De vernieuwde opleidingsmodules komen online in januari 2023.

Kan je zo lang niet wachten of twijfel je of je niveau hoog genoeg ligt? De clickerbadges geven aan welke kennis van je wordt verwacht om de modules goed te begrijpen.

Wil je alvast je interesse kenbaar maken (voor de opleiding en/of de instapcursus) en word je graag op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze WebWatjes, die je op volkomen onregelmatige maar welwillende manier zullen vertellen waar we mee bezig zijn. Dit is volledig vrijblijvend, maar je ontvangt dan wel als eerste de kans je in te schrijven zodra de deuren open gaan.

Hou me op de hoogte van jullie avonturen!

* indicates required